Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Afera 737 Max odnesla šefa Boeinga
Zaradi dolgotrajne prizemljitve letal 737 Max, ki je posledica dveh tragičnih nesreč, je včeraj z mesta šefa te letalske družbe odletel Dennis A. Muilenburg.
Peter Pirkovič
24. december 2019 | 11:40:00

Pravzaprav je bila poteza že pred časom pričakovana, a piko na i njegovi prihodnosti je najverjetneje dodala nedavna odločitev ameriške zvezne agencije za letalstvo (FAA), da bo pot do pridobitve ponovnega dovoljenja za letenje modela 737 Max precej daljša od prvotnih predvidevanj. Nadzorniki Boeinga so Muilenburga razrešili s takojšnjim efektom in na njegovo mesto postavili dosedanjega predsednika nadzornega odbora Davida L. Calhouna. 

Muilenburg, ki je Boeing vodil od leta 2015, je bil deležen precejšnjih kritik, zaradi dejstva, da teh letal ni takoj umaknil iz prometa že po prvi tragični nesreči, niti ne po drugi v Etiopiji. Kasnejša preiskava je razkrila, da je vzrok nesrečo pomanjkljiv sistem za samodejno uravnavanje višine leta, ki je obe ponesrečeni letali kljub prizadevanjem pilotov usmeril k tlom.

Boeing zaradi teh težav izgublja tržno tekmo z velikim evropskim konkurentom Airbusom, ki je v prvi polovici leta 2019 svojo prodajo povečal za 28 odstotkov. Poleg dejstva, da še nimajo dovoljenja za letenje za model 737 Max, je pred nekaj dnevi odjeknila še novica, da je vesoljska kapsula Boeinga Starliner zatavala na poti do mednarodne vesoljske postaje in se je morala vrniti na Zemljo.

Zgovoren je tudi podatek, da je Dennis A. Muilenburg v letu 2018 zaslužil nekaj več kot 23 milijonov dolarjev

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija