Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: elektro
Hyundai
9. december 2019
Ena glavnih težav električnega pogona je doseg.
Tesla
6. december 2019
Ena glavnih težav elektrifikacije vozil, ki se zdi celo nerešljiva, se je pojavila ob zadnjem ameriškem Zahvalnem dnevu.
Cybertruckomanija
3. december 2019
Elon Musk je prekleto dobro vedel, da je naredil enega najbolj nenavadnih in že pred rojstvom najbolj kultnih avtomobilov vseh časov.
Nagrada
2. december 2019
Pionirski ID.R je postavil pet rekordov v štirih državah na treh celinah v zadnjih dveh letih.
Zetta
30. november 2019
Obeta se priložnost za ljubitelje elektrifikacije s tanjšimi denarnicami. Iz Rusije prihaja poceni električar.
Statistika
27. november 2019
V povprečju je v evropskih državah okoli dva odstotka električnih vozil. Delež se razlikuje v državah glede na spodbude, ki ji posamezna država ponuja.
27. november 2019
Nastanek e-Golfa je spremljalo precej dvomov o uspehu kombilimuzine, toda po nekaj posodobitvah in zahvaljujoč močni blagovni znamki, so rezultati očitni. Tovarno je zapustil že stotisoči električni Golf.
VW e-Bus
24. november 2019
Mednarodna zveza starodobnih vozil FIVA je pred nedavnim dvignila nemalo prahu s trditvijo, da je elektrifikacija klasičnih vozil napaka. V organizaciji menijo, da klasični avtomobili zaradi predelave v električna vozila izgubijo svoj zgodovinski značaj. Podjetja, ki se ukvarjajo s predelavami, se s tem ne strinjajo. Njihov argument: elektrifikacija mnogim klasičnim vozilom omogoči preživetje in jih reši pred odpadom.
Prihodnost
22. november 2019
Japonski proizvajalec avtomobilov Infiniti se spopada z eno najslabših lastnosti električnih vozil.
Volkswagen
18. november 2019
Dizelgate pred leti je povsem obrnil filozofijo nemškega velikana in čeprav je ID.3 ta hip edini električni model v paleti, Wolfsburg načrtuje skupno število 75 do 2029.
Tehnologija
18. november 2019
Volkswagen je pred kratkim predstavil električni motor, ki je dovolj kompakten, da se lahko prilega v športno torbo, obenem pa zmogljiv 200 konjskih moči. Njegova prednost je še v tem, da je tudi manj zapleten kot običajni bencinski ali dizelski motor.
Baterije
15. november 2019
Slovenski proizvajalec baterij, mežiški Tab, si želi v bližnji prihodnosti proizvodnjo razširiti še na litij-ionske baterije.
Honda
15. november 2019
Šef Honde ne verjame, da bomo v bližnji prihodnosti potovali le z električnimi avtomobili, ki bodo vozili avtonomno.
12. november 2019
Večina proizvajalcev avtomobilov vstopa na trg električnih vozil, vendar prodaja ostaja nizka. Vzrok so visoke cene.
Mikromobilnost
7. november 2019
Glede na trenutni trend je prihodnost mestne mobilnosti v majhnih električnih vozilih. Promet v mestih je vse gostejši, zato vse več voznikov posega po čim manjših prevoznih sredstvih, vse več se jih odloča za skupne vožnje, odgovor na problem onesnaženosti zraka pa ponujajo električna vozila.
5. november 2019
Včeraj so v tovarni v nemškem Zwickau slovesno zagnali serijsko proizvodnjo električnega ID.3. To je prvo vozilo, ki pri nemškemu proizvajalcu napoveduje nove priložnosti.
Nemčija
4. november 2019
Do 2030 bi naj postavili kar milijon polnilnic in s tem voznike prepričali, da se preusmerijo na električne avtomobile.
Norveška
4. november 2019
Skandinavci prisegajo na zeleno. Najbolj prodajan avto na Norveškem je trenutno električni Audi e-tron.
Napredek
31. oktober 2019
Razvoj nove tehnologije bi lahko omogočal lastnikom električnih vozil, da svoje avtomobile povsem napolnijo v zgolj desetih minutah.
Premiera: Mazda MX-30
23. oktober 2019
Mazda je v Tokiju predstavila svoj prvi električni avto.
1 / 4

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija