Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Stotisoč električarjev
elektro   |   Škoda
Stotisoč električarjev
V primerjavi z ostalimi proizvajalci avtomobilov se je Škoda kasneje podala na pot elektrifikacije, a se je že po dveh letih njihova strategija pokazala za pravilno.
Urša Prosenjak
2. september 2021 | 0:59:00

Serijska proizvodnja modelov, ki imajo v imenu dodatek iV in zaznamujejo hibride ter popolnoma električne avtomobile, se je začela septembra 2019. Prva modela, ki sta pripeljala iz tovarne Kvasiny na Češkem, sta bila Superb iV in Citigo-e iV, leto kasneje pa se jima je pridružil še prvi električni SUV Enyaq iV.

Leta 2020 so skupno izdelali 35.000 elektrificiranih avtomobilov, v teh dneh pa je tovarno zapustil stotisoči primerek serije iV. Gre za model Enyaq iV.

Do konca desetletja želi Škoda lansirati še vsaj tri nove povsem električne modele in povečati svoj delež električnih vozil na evropskem tržišču na 50 do 70 odstotkov celotne prodaje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Sto tisoč bo pravilen zapis. Težko je prebrati stotisoč.
2.9.2021 8:42:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija