Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Nagrada
Električni dirkalnik leta je Volkswagnov ID.R
Pionirski ID.R je postavil pet rekordov v štirih državah na treh celinah v zadnjih dveh letih.
Urša Prosenjak
2. december 2019 | 8:06:00

Volkswagen ID.R je na avtomobilskem salonu v Essnu prejel nagrado Električni dirkalnik leta. Nagrada je priznanje tehnologiji in uspehom 500 kW (680 KM) električnega dirkalnika.

Nagrado je v imenu celotne ekipe Volkswagen Motorsport prevzel direktor Sven Smeets, ki ni skrival navdušenja. »Ekipa je v zadnjih dveh letih opravila izjemno delo,« je poudaril. »Nagrada je tudi priznanje delu inženirjev in tehnologov za projektom, ki pogosto ostanejo skriti v ozadju, čeprav ogromno prispevajo k uspehu projekta.«

Razvoj dirkalnika ID.R se je začel konec leta 2017, prvi rekord pa je z Romainom Dumasom za volanom postavil v Coloradu junija 2018. Nov rekord je sledil na Festivalu hitrosti v Goodwoodu v Velili Britaniji. V letu 2019 sta ID.R in Dumas postavila še rekord za najhitrejši krog električnega avta v Nürburgring Nordschleife, rekord celotne proge v Goodwoodu in na gori Tianmen na Kitajskem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija