Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
PP Maribor
19. oktober 2020
Policijska uprava Maribor preiskuje video, objavljen na družbenem omrežju, kjer za volanom BMW-ja med vožnjo ni nikogar.
Poziv Policije in Agencije za varnost v prometu
16. oktober 2020
Ni potrebno posebej razglabljati, da je od danes dalje v veljavi odlok, ki prepoveduje prehode iz določenih regij, z namenom preprečevanja širjenja okužb. Obeta se vremensko ugoden konec tedna, zato policija in AVP odsvetuje vsa ne nujna potovanja.
Starejši vozniki
9. oktober 2020
Za starejše ljudi je lahko ključnega pomena, da ostajajo mobilni čim dlje in da so obenem tudi varni udeleženci v prometu. Za to lahko precej storijo sami, nujno pa je tudi, da ostali udeleženci razumemo njihove šibke točke in situacije, v katerih so ogroženi.
Raziskava
8. oktober 2020
Mladim voznikom se starejši zdijo prepočasni in zdi se jim, da se za volanom prepogosto zmedejo. Starejšim pa se vozniki začetniki zdijo preveč vihravi in nagnjeni k nepotrebnemu tveganju. Med obojimi pa so vozniki srednjih let, ki praviloma veljajo za najzanesljivejše. Toda nedavna ameriška raziskava je pokazala povsem drugačne rezultate.
Poljska
22. september 2020
Poljaki so objavili kolaž posnetkov nadzornih kamer, ki na enem mestu beležijo zelo veliko število prometnih nesreč.
Ne počnite tega
19. september 2020
Nadzorna kamera je ujela voznika Nissanovega terenca s prikolico, ki je na avtocesti iz neznanega vzroka izvedel zelo nevaren manever. Ta se je na srečo končal zgolj z nekaj manjšimi poškodbami in materialno škodo.
Vseevropska akcija
16. september 2020
Policisti po vsej Evropi v tem tednu opozarjajo voznike na nevarnosti motenj med vožnjo. Najpogosteje gre za uporabo telefona in drugih naprav, kar voznikom odvrača pozornost.
Nazaj v šolo
31. avgust 2020
Agencija za varnost prometa ob začetku šolskega leta vse udeležence v prometu poziva k največji stopnji pazljivosti pod skupnim imenovalcem Varno v šolo.
Preventivna akcija
20. avgust 2020
Policisti so med 10 in 16. avgustom izvedli enotedensko preventivno akcijo, v kateri so poostreno nadzirali hitrost. Ugotovili so kar 4.184 kršitev.
Ceste
17. avgust 2020
DARS je v soboto v promet vrnil prenovljeno zahodno cev tunela Golovec, ki ima kot prva nove standarde.
Nova preventivna akcija
8. avgust 2020
Neprilagojena hitrost še vedno ostaja v vrhu med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče, ki se lahko končajo tudi s tragičnimi posledicami. Od ponedeljka do prihodnje nedelje bodo policisti poostreno preverjali, kako se vozniki držijo hitrostnih omejitev.
Varnost
2. avgust 2020
Sedemletnemu dečku iz Norfolka v Angliji je prehiter voznik povozil mačko. Še istega dne se je fantič odločil vzeti stvari v svoje roke in narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi podobne pripetljaje preprečil.
Zavod VOZIM in partnerji
21. julij 2020
V poletnih mesecih in času dopustov je potrebno prometni varnosti posvečati vsaj toliko pozornosti, kot sicer, če ne še več. K odgovornemu vedenju v prometu pozivajo predstavniki Zavoda VOZIM skupaj s svojimi partnerji, med njimi tudi Toyota Slovenija.
Ogrožanje
21. julij 2020
Voznik je z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence, svoje ravnanje pa posnel in objavil na spletu.
Nemčija
19. julij 2020
Nemčija na določenih avtocestnih odsekih nima omejene hitrosti, vse glasnejši pa so pozivi k spremembi sedanje ureditve. Mnenja javnosti so deljena. Portal Autoscout24 je med svojimi uporabniki preveril, kam se nagibajo.
Promet
17. julij 2020
V sklopu akcije Skupaj umirjamo promet so po Sloveniji postavili še 12 prikazovalnikov hitrosti.
Nevarna vožnja motorista
16. julij 2020
Novogoriški prometni policisti so v začetku tega meseca ujeli hudega prekrškarja in ga za nekaj časa odstranili s cest.
6. julij 2020
V zadnjih dneh so na nekaterih stranskih cestah na Obali znašle obvestilne označbe, ki na novo urejajo promet. Gre povečini za tiste ceste, ki jih vozniki-turisti uporabljajo ob gneči zaradi povečanega prometa ali nesreče.
Objestnost
1. julij 2020
V času prometnih konic se predvsem v mestih najdejo posebneži, ki so prešpricali avtošolo ali pa jim je vseeno, da v družbi in posledično tudi na cestah veljajo določene norme in pravila.
29. junij 2020
Konec šolskega leta in začetek poletnih počitnic je čas, ko je na cesti povečano število voznikov. V tem letnem času na svoj račun pridejo tudi motoristi, ki vendarle spadajo med šibkejše udeležence v prometu, saj je vsak padec oziroma zdrs usoden. A ti v hkrati lahko predstavljajo nevarnost, kajti prevečkrat običajno cesto zamenjajo z dirkaško stezo.
1 / 6

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija