Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
Prvi dan – maraton nadzora hitrosti
21. maj 2020
Policisti so sporočili analizo dogajanja včerajšnjega poostrenega nadzora merjenja hitrosti. Ujeli so 527 prekrškarjev, od tega jih je več kot polovica v naseljih, kjer je povečini hitrost omejena na 50 km/h.
Policija
19. maj 2020
To sredo in četrtek bo že šesto leto zapored na 629 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti. Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajamo skozi vse leto.
Preventivna akcija
5. maj 2020
Ne glede na epidemijo, policisti bodo v prihodnjih treh tednih poostreno nadzirali vedenje kolesarjev v prometu, saj iz policijskih poročil izhaja, da kar tri četrtine teh še vedno ne upošteva cestno-prometnih pravil.
Raziskava
2. maj 2020
Več kot petina britanskih voznikov namerava po koncu omejitve gibanja voziti manj kot pred uvedbo ukrepov, več kot polovica pa svojih navad ne bo spremenila.
Varnost
24. april 2020
Nepravilno prečkanje železniške proge ima lahko usodne posledice, zato je upoštevanje prometnih pravil, ki veljajo na nivojskih prehodih ceste čez železnico, ključnega pomena za vse udeležence v prometu. Agencija za varnost prometa in Slovenske železnice opozarjajo na nujnost poznavanja predpisov, povezanih s srečanjem cestnega in železniškega prometa.
21. april 2020
Pri policiji in agenciji za varnost prometa bi morali v teh dneh ploskati z ušesi. Črna statistika je v polnem upadu, a to ni posledica, da so ljudje poslušali nasvete strokovnjakov in pozive vseh ostalih inštitucij, naj bodo na cesti maksimalno previdni. Kje pa, daleč od tega.
20. april 2020
Z današnjim dnem so vrata odprle delavnice tehničnih pregledov in čeprav je v tem trenutku veljavnost prometnih dovoljenj podaljšana do 19.junija, vseeno velja omeniti, kako zelo pomembno je, da morajo avtomobili po štirih letih na pogostejši preventivni tehnični pregled v eno od poslovalnic različnih pooblaščenih ustanov. Ponovno objavljamo zanimiv video na to temo.
ZDA
17. april 2020
Ob ustavitvi življenja v ZDA se je močno zmanjšala gostota prometa, z njo pa tudi število prometnih nesreč.
Varnost
12. april 2020
Nova raziskava ameriškega Inštituta za prometno varnost kaže, da bi manjše infrastrukturne prilagoditve v križiščih znatno zmanjšale število nesreč z udeležbo pešcev. Ena izmed možnosti je namestitev ovir, zaradi katerih bi vozniki ob zavijanju levo bolj upočasnili in bili bolj pozorni na pešce.
Luči in promet
11. april 2020
Od začetka rabe luči na prevoznih sredstvih še od časa acetilena in kočij dalje obstajajo sanje, da se s tem vozniki ne bi rabili več ukvarjati.
27. marec 2020
Ena izmed posledic ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s COVID-19 je manjša gostota prometa na slovenskih cestah. Prazne ceste pa so lahko varljive, zato Agencija za varnost prometa opozarja na dosledno upoštevanje prometnih predpisov.
17. marec 2020
V luči zajezitve širjenja virusa je danes ob polnoči začel veljati odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov vozil.
Nasvet
16. marec 2020
V zadnjih dneh je bilo kljub dejstvu, da naša država izvaja zaščitne ukrepe v zvezi z epidemijo, na cestah opaziti kar nekaj motoristov. Vožnjo posameznikom ni moč preprečiti, zato pa na tem mestu velja ponoviti nekaj splošnih nasvetov.
Preventivna akcija
2. marec 2020
V naslednjih dneh bodo pri Agenciji za varnost prometa, v tesnem sodelovanju s policisti, veliko poudarka namenili osveščanju uporabe varnostnega pasu. Po oceni strokovnjakov uporaba varnostnega pasu v povprečju reši več kot 10 življenj na leto.
Promet in telefoni
28. februar 2020
Vsakdo bo dobil 15 minut slave, je nekoč dejal Andy Warhol. Z mobilniki in socialnimi omrežji je to postalo neprimerno lažje in traja 24 ur na dan.
Gasilci
15. februar 2020
Ob vse večjem številu električnih avtomobilov je večja tudi možnost nesreče katerega izmed njih. Vozila na električni pogon pa zahtevajo nekoliko drugačen pristop in ukrepanje v primeru trčenja.
Pešci
13. februar 2020
V glavnem mestu lansko leto niso zabeležili smrtne žrtve med pešci, kar brez dvoma spada med posebne dosežke.
Varnostni pas
12. februar 2020
Varnostna kamera je ujela srhljiv trenutek nesreče šolskega avtobusa, v kateri se je poškodovalo 8 šolarjev in voznik. Nesreča se je zgodila v ZDA, vendar je v opozorilo tudi nam.
31. januar 2020
Iz podatkov poročila Evropskega Sveta za varnost prometa (ETSC) je razvidno, da je število smrtnih žrtev med kolesarji v Evropski Uniji od leta 2010 upadalo osemkrat počasneje kot število smrti voznikov motornih vozil.
Prekoračitev hitrosti
29. januar 2020
Na današnji dan pred 124 leti je Walter Arnold iz East Peckhama v Kentu dobil prvo kazen na svetu za prehitro vožnjo.
1 / 5

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija