Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mazda CX-30
To bo najbolj prodajana Mazda v prihodnjem letu
Na slovenski trg je pred nekaj dnevi zapeljal nov predstavnik Mazdinih športnih terencev, ki bo prevzel štafeto v prodajni paleti. Gre za nekakšno Trojko na steroidih oziroma nekoliko večji CX-3, ki bo letos prepričal okrog 150 novih kupcev, prihodnje leto pa skupno nekaj več kot petsto.
Peter Pirkovič
21. september 2019 | 14:15:00

cenik.pdf

Odgovorni pri Mazdi so prvič z nasmehom na obrazu povedali, da je CX-30 avto po katerem so kupci z izjemnim zanimanjem oblegali trgovce, pravzaprav kmalu po letošnji ženevski premieri. Še pred uradnim začetkom prodaje so sklenili nekaj več kot 25 prodajnih pogodb, kar je pri njih precejšnja redkost, hkrati pa je to pokazatelj, da bo avto v prihodnjih nekaj letih na vrhu prodajne lestvice japonskega proizvajalca.  

Mazda CX-3 do nadaljnjega ostaja v ponudbi Mazde, čeprav mu bo 12 centimetrov daljši brat z oznako CX-30, ki v dolžino meri 4,39 metra, prevzel del kupcev. CX-30 je pridobil skoraj 10 centimetrov pri medosju (2,65 m), kar se najbolj pokaže na zadnji klopi, kjer je prostora za kolena nekoliko več, svoje prostorske adute pa bo izkazoval tudi 430-litrski prtljažnik. Notranjost se v primerjavi z ostalimi brati oblikovno ne bistveno razlikuje. Največja sprememba je osrednji zaslon oziroma multimedijski vmesnik, ki je bil deležen popolne vsebinske prenove, čeprav pri Mazdi še niso prišli do točke, da bi vsebino omogočili tudi v slovenskem jeziku. Med dodatno opremo si lahko kupec omisli tudi Bose ozvočenje, ki je sestavljeno iz 12 zvočnikov.

Pri izbiri motorjev, največ stavijo na preverjen dvolitrski SkyActiv G z 90 kilovati moči, z vgrajeno tehniko mehkega hibrida, dizelski 85-kilovatni štirivaljnik bo predstavljal vsega skupaj desetino celotne prodaje, medtem ko vlogo paradnega konja prevzema najnovejši motor z oznako SkyActiv X s 132 kilovati, ki ima tudi vgrajen sistem mehkega hibrida. Pri vseh pogonih bo možna kombinacija 6-stopenjskega samodejnega menjalnika, štirikolesnega pogona i-AWD, ne pa tudi paketa opreme GT, ki prinaša najdaljši seznam serijske opreme. Ta bo rezerviran le za najzmogljivejši pogon.

Cenovno se CX-30 postavlja nad CX-3 in Trojko. V povprečju je za 2500€ dražji od CX-3 in dobra dva tisočaka dražji od Mazde3. Najnižje postavljena cena za CX-30 znaša 22.290€ (G122), začetna izvedba z dizelskim motorjem nosi ceno 24.390€, za natanko tisočaka več pa je na voljo CX30 s 180-konjskim SkyAcitve X. Več o cenah v PDF priponki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija