Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes-AMG GLS 63
Velikan z zares velikim srcem
Kljub temu, da Mercedes veliko vlaga v električne avtomobile in kompaktnejša vozila, je postavil novi mejnik v simbiozi velikega in močnega.
Artur Švarc
21. november 2019 | 7:01:00

Gre za novo revolucijo nečesa, kar je nekoč slišalo na ime GL 63. Ta se nikoli ni zares prijel. A luksuzni terenci s tremi vrstami sedežev so spet popularni in GLS 63 4Matic+ je novi kralj v svojem segmentu, kjer se mu lahko zoperstavi le kak BMW X7 M60i. Na slednjem dela BMW, vendar stvari še niso tako daleč in niti ne bo pravi M, imel pa bo mogočni V12.

Podobno kot manjši GLE 63, ima tudi GLS 4-litrski biturbo V8, povezan z lahkim hibridnim sklopom. Kljub temu, da električni del daje 24 konjev, je skupna moč še vedno 612 KM. Skupaj z 850 Nm navora in 9-stopenjskim AMG-jevim menjalnikom ima motor dovolj temno dušo, da velikega terenca do stotice pospeši v 4,2 sekunde.

Zunanjost je rahlo zadržana in se na prvi pogled zdi, kot da pripada običajnemu GLS-u, a Panamericana maska in večji zajemalniki zraka vseeno povedo, da so pod motornim pokrovom velika pljuča. Kolesa se opcijsko povečajo vse do 23 palcev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Velika težka in požrešna jajca...
21.11.2019 8:41:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija