Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zdaj tudi v N-Line izvedbi
Novosti   |   Slovenska premiera: prenovljena Hyundai Kona
Zdaj tudi v N-Line izvedbi
Najmanjši Hyundaijev križanec je bil po štirih letih nastopanja na trgu deležen rahle tehnične in oblikovne osvežitve, da bi na tak način lahko sledil številčni konkurenci.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
31. marec 2021 | 0:24:00

cenik.pdf

Ob svoji prvi predstavitvi je bila Kona podlaga za veliko debat okrog dizajnerske drznosti, ki se je, kot kažejo številke, korejskemu proizvajalcu vendarle precej izplačala. Samo v lanskem letu so na slovenske ceste poslali več kot 700 primerkov. Podobno visoke številke si pri našem zastopniku vozil želijo doseči tudi v letošnjem letu, saj v teh dneh na ceste pošiljajo prve primerke prenovljene različice. Za zdaj je na voljo zgolj Kona s klasičnimi motorji na notranje izgorevanje, v kratkem pa se tej pridružuje še prenovljena električna verzija z oznako Electric.

 

Že na prvi pogled je jasno, da so Korejci oziroma mojstri iz evropske izpostave precej zavihali rokave in Koni pripravili razmeroma obsežen paket osvežitve. Na obrazu ima Kona še vedno ohranja ločene luči zgoraj in spodaj, ki pa so postavljene na povsem novo masko, nova je oblika LED žarometov, drugačni so vstopniki za zrak, izginila pa je reža za zrak nad masko. Tudi na zadku so opazne spremembe. Nova je grafika luči in vidno spremenjen odbijač. Omembe vreden je tudi podatek, da so v ponudbo dodali še pet novih zunanjih barv in prevetreno ponudbo 17- in 18-palčnih platišč. Paket N-Line je na voljo za vse različice motorjev, ta pa prinaša še bolj agresivni obraz, kolesni loki pa so v barvi karoserije in ne več črni. N-Line edini ohranja režo nad masko, ki je zdaj iz treh delov in ne več kot ena reža, medtem ko potniško kabino krasijo sedeži v kombinaciji blaga in usnja, spregledati pa ne gre niti rdečih šivov, aluminijastih stopalk in logotipov N-Line. 

Če se vrnemo h klasični izvedbi Kone, pri notranjosti velja izpostaviti dejstvo, da so še dodatno izboljšali zvočno izolacijo kabine, izbrali so za odtenek kakovostnejše materiale, dodali možnost ogrevanja zadnje klopi, medtem ko so največje oblikovne spremembe opazne v delu armaturne plošče. Slednjo so oblikovno nekoliko predelali, kar se najbolj pozna na sredinski konzoli, ki zdaj optično bolj diha in ima serijsko vgrajen nekoliko večji 8-palčni zaslon na dotik, medtem ko za doplačilo v češki tovarni v Nošovicah, od koder prihaja večji del teh vozil v Slovenijo, lahko namestijo še večji 10,25-palčni zaslon. S prihodom večjega zaslona so precej posodobili tudi multimedijski vmesnik, ki se poleg naprednega prikaza vse podatkov, zna še brez težav povezati s pametnimi telefoni (Android Auto in Apple Carplay), to pa je hkrati podlaga za delovanje izboljšanega sistema nadzora na daljavo. Lastniki Kon se lahko preko aplikacije BlueLink na pametnemu telefonu lahko povežejo z vozilom in preverjajo pozicijo vozila ter različne potovalne podatke. In še to, klasične merilnike je v prenovljeni izdaji nadomestila digitalna platforma, v obliki 10,25-palčnega zaslona.

Pri pogonski tehniki v ponudbi ohranjajo najbolj priljubljen litrski bencinski turbo motor z 88 kilovati moči, ki ga kupci lahko izberejo tudi v blago-hibridni verziji z 48-voltno baterijo, ki malenkostno pripomore k nižji porabi in povečuje moč, ali v kombinaciji s samodejnim 7-stopenjskim menjalnikom. Novost na seznamu pogonov je precej navit 1,6-litrski turbo bencinski motor s 145 kilovati moči. V tem primeru je ta opremljen prav tako z dvosklopčno avtomatiko, ki moč motorja lahko prenaša na sprednja ali vsa štiri kolesa. To možnost v tem razredu ponuja le peščica avtomobilov. Elektrificiran je tudi 1,6-litrski sto kilovatni dizel in tudi ta je lahko v prej omenjeni kombinaciji s štirikolesnim pogonom. 

Cene ostajajo bolj ali manj na enaki ravni kot pri predhodniku. Začetna cena Kone z 88-kilovatnim bencinskim motorjem s popustom znaša manj kot 17 tisočakov, a se jih večina odloči za nekoliko bogatejše verzije, ki se lahko približajo tudi dvajsetim tisočakom. Izbira N-Line različice nakup podraži za največ 1600 evrov.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija