Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi gospodarji prstanov
Novosti   |   Premiera: Audi RS3
Novi gospodarji prstanov
Audi je predstavil RS3 Sportback in limuzino, vrhunec tega, kar predstavlja A3.
Artur Švarc
19. julij 2021 | 17:57:00

RS3 je spet na voljo v obeh karoserijskih različicah in ohranja petvaljni 2,5-litrski motor, ki je za odtenek močnejši kot pri prejšnji generaciji. Moč ostaja 400 KM, je pa navor povečan s 480 na 500 Nm. 2.5 TFSI moč prenaša moč preko S-Tronica na vsa štiri kolesa in do stotice pospeši v 3,8 sekunde, 3 desetinke bolje kot prej. Končna hitrost je omejena na 250 km/h, opcijsko pa vam odstranijo blokado in gre potem reč vse do 280 km/h, s paketom RS Dynamic pa še 10 km/h več.

Nova elektronika omogoča vse, kar si voznik zamisli, od prenosa samo na zadnja kolesa do samodejnega dodajanja navora na posamezno kolo, tako vsa štiri kot le zadnji dve, tako da so oddrsavanja in razna podkrmarjenja stvar preteklosti.

Mojstri v Ingolstadtu so ojačali tudi karoserijo, avto ima novo športno vzmetenje s samonastavljivo trdoto blažilnikov, opcijsko pa je tu tudi aktivno dušenje. Izboljšane so tudi zavore, vsaka od čeljusti ima po šest batov, prenovljen pa je tudi volanski mehanizem za boljše občutke.

Navzven boste RS3 v vzvratnem ogledalu spoznali po povsem črni maski, vključno z okvirjem, prav tako ima na odbijaču velikanske stranske vstopnike za zrak. Podoben pristop boste videli tudi, ko vam bo izginjal v daljavi – črni mrežasti vstavki, dve ovalni izpušni cevi in strešni spojler na vratih prtljažnika ali letvica pri limuzini. Serijsko je RS3 obut v 19-palčna kolesa.

Notranjost je manj radikalizirana, le da je prav tako potemnjena in z več karbona kot pri A3 za običajne smrtnike. Sedeži imajo zelene, rdeče ali črne šive, usnje je opcija. Barvni poudarki se najdejo še na zračnikih in vratih. Volan je spodaj odrezan z napisom RS.

RS3 prihaja v salone letošnjo jesen, naročila sprejemajo od srede prihodnjega meseca.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija