Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Superjahta
Prodaja se vodni Porsche
Luksuzni katamaran je unikat, novega lastnika čaka na Švedskem.
Urša Prosenjak
6. november 2019 | 7:38:00

Prodaja se superjahta, ki jo je zasnoval Porsche. 41-metrski katamaran nosi ime Royal Falcon One, njegov razvoj in izdelava pa sta trajala desetletje. Zadnja leta je zasidran na Švedskem, zdaj pa je naprodaj preko posredniške hiše Camper & Nicholsons.

Cene unikata še niso razkrili, vendar lahko glede na obseg dela, vloženega v plovilo, pričakujemo, da ne bo ravno nizka. Zamisel Porschejevega oblikovalskega studia in navtičnega arhitekta Incata Crowtherja je udejanjil Royal Falcon Fleet, z delom pa so končali šele avgusta letos, kar pomeni, da je trenutni lastnik s katamaranom užival le tri mesece.

Royal Falcon One ima tri potniške kabine na glavni palubi ter velik apartma in VIP apartma na zgornji palubi, ob prostoru za sončenje pa je tudi jacuzzi. V podpalubju je dovolj prostora za desetčlansko posadko. Superjahto poganjata dva dizelska motorja MTU 16V 4000 M93L s 4665 konjskimi močmi in dva Rolls-Royce KaMeWa vodna reaktivna motorja. Njena največja hitrost znaša 35 vozlov, ima pa doseg 2000 morskih milj pri hitrosti 30 vozlov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija