Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Gospodarska kriza
McLaren prodaja svoje prostore
McLaren prodaja svoje najvrednejše premoženje. Svoje prostore. Toda premožnim entuziastom in investitorjem bodo postavili tudi pogoj: novi lastnik bo moral poslopje oddati v najem proizvajalcu avtomobilov za nedoločen čas.
Urša Prosenjak
14. september 2020 | 7:56:00

Zaradi še vedno trajajoče krize zaradi pandemije McLaren s pomočjo kanadskega posrednika za prodajo nepremičnin Colliers prodaja svoje poslovne prostore za 200 milijonov funtov. Prostori v Wokingu, približno uro vožnje iz Londona, obsegajo med drugim tehnološki in proizvodni center ter številna pomožna zemljišča. McLaren bo še naprej ostal v prostorih, vendar le kot najemnik. Ni še znano, za koliko časa bodo ozemlje najeli od novega lastnika, niti koliko bo znašala najemnina.

Podjetje pa obenem preučuje tudi druge načine za zaslužek in za zmanjšanje stroškov v prihodnjih mesecih. V maju so zmanjšali število delovnih mest za 1200, sporočili pa so tudi, da jim je prodaja močno upadla – med februarjem in majem so prodali le 307 vozil, v primerjavi z 953 vozili v preteklem letu.

McLarnova poteza ni ravno običajna v avtomobilski industriji, hkrati pa tudi ni popolna novost. Za podoben ukrep se je leta 2012 odločil koncern PSA Peugeot-Citroen, ki je prodal svoje zgodovinske prostore na Avenue de la Grande Armée v Parizu za 327 milijonov dolarjev, vendar imajo stavbo še vedno v najemu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Grozny
Pa bojo rešli 2 problema na 1x: ni treba plačevat davka na nepremičnine in najemnino dajo v stroške, da znižajo dobiček in posledično davek
14.9.2020 10:51:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija