Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Autowallis se krepi, prevzeli bodo družbo Avto Aktiv
Novice   |   Gospodarstvo
Autowallis se krepi, prevzeli bodo družbo Avto Aktiv
Madžarsko podjetje, ki je lani kupilo ljubljanskega trgovca A-Cosmos, je danes napovedalo prevzem družbe Avto Aktiv iz Trzina. S to potezo postajajo pri Autowallisu vse bolj pomemben igralec na slovenskemu trgu.
Peter Pirkovič Avtoaktiv
10. september 2021 | 13:53:00

Kot so zapisali, so bila pogajanja dolgotrajna, saj so sporazum podpisali že lani novembra, šele v preteklih dneh pa so se o vseh podrobnostih le dokončno dogovorili. To pomeni, da bo Autowallis lastniško prevzel vse tekoče posle in vse povezane nepremičnine, kupnino za celoten prevzem pa bodo poravnali iz lastnih sredstev (višina ni znana), a morajo posel pred transakcijo odobriti še pri slovenski agenciji za varstvo konkurence. Avto Aktiv je bil ustanovljen v letu 2004 in trenutno skrbi za prodajo in servis vozil BMW, Mini, Jaguar, Land Rover, Toyota in Suzuki, na petih prodajnih mestih po Sloveniji (Ljubljana, Koper, Kranj, Trzin in Nova Gorica). Kot sporočajo iz Madžarske, so pri Avto Aktivu v letu 2020 beležili 51 milijonov evrov, kar so dosegli s prodajo 960 novih in 351 rabljenih vozil ter s tem povezanimi popravili in drugimi storitvami. 

Zanimivo pa je sporočilo direktorja Autowallisa, Gábor Ormosyja, da preučujejo še druge možnosti širitve poslovanja v Sloveniji. Torej, morda bo še kak večji trgovec v prihodnje prešel pod njihovo streho.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn
Kako se znebiš konkurenta? Kupiš ga!
10.9.2021 21:01:13
jjs
Hja IcEmAn, ali bolje: kako preživiš? Pokupiš konkurente....ali pa se pustiš kupiti. V tako nizko donosni branži je najbolj tvegano ostati sam in majhen. Upal sem, da bo kateri od prodornejših slovenskih trgovcev šel po poti Bincka, Freya ali PGO in zavzel kakšen večji košček evropskega prostora, pa bo očitno prej cela Slovenija v rokah drugih, bolj ambicioznih evropskih trgovcev.
12.9.2021 22:54:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija