Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Laborghini Countach v razstavljenem stanju išče novega lastnika
Novice   |   Dražba
Laborghini Countach v razstavljenem stanju išče novega lastnika
Na dražbi se je v Veliki Britaniji znašel Lamborghini Countach 5000S iz leta 1982.
Urša Prosenjak
13. september 2021 | 0:17:00

V lasti prodajalca je že od leta 2000, v svojem prejšnjem življenju pa je bil v dovolj dobrem stanju, da je krasil naslovnico knjige o Lamborghiniju in da je nastopil v oddaji Fifth Gear. Danes so dnevi slabe za njim in njegovo trenutno stanje ni niti malo sijoče.

Računi, ki so priloženi, dokazujejo, da je Lamborghini London leta 2004 obnovil njegov 4,8-litrski motor in mu zamenjal sklopko, leto kasneje pa so obnovili še podvozje in vzmetenje. Leta 2008 so ga začeli pripravljati na obnovo zunanjosti in potniške kabine, vendar je podjetje, ki bi moralo opraviti delo, zaprlo svoja vrata in avto je v nekoliko razstavljenem stanju končal v skladišču.

Prodajalec zatrjuje, da bo kupec z avtom dobil tudi vse, kar je potrebno za dokončanje dela, vključno z novim vetrobranskim steklom, vendar bo potrebno v projekt vložiti veliko dela, da bodo avto spet spravili v pogon.

Vseeno pa je Countach lahko vreden truda. Dražbena hiša ocenjuje, da ga bo dosegel ceno med 200.000 in 250.000 dolarjev, v svojem optimalnem stanju pa je lahko tak avto vreden med 300.000 in 435.000 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija