Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Direktor Toyote svari pred prehitrim razvojem avtonomne vožnje
Novice   |   Prihodnost
Direktor Toyote svari pred prehitrim razvojem avtonomne vožnje
Akio Tojoda, predsednik in izvršni direktor Toyote, je izrazil zaskrbljenost zaradi prehitrega razvoja sistema avtonomne vožnje.
Urša Prosenjak
15. september 2021 | 2:57:00

Razmislek o tem vprašanju je sprožil nedavni incident na paraolimpijskih igrah, ko je Toyotino avtonomno vozilo zadelo enega izmed športnikov.

Vozilo je v omenjenem incidentu zbilo slepega pešca, a je k sreči vozilo le s hitrostjo 2 km/h, zato športnik ni bil poškodovan.

»Menim, da še ni realno pričakovati, da bi avtonomni avtomobili vozili po običajnih cestah enako kot avtomobili s človeškim voznikom,« ocenjuje Tojoda. Izrazil je tudi pomisleke o tekmovanju med proizvajalci, ki želijo biti prvi s popolnoma avtonomnim sistemom 5. ravni.

»Proizvajalci občutijo močan pritisk, da morajo biti prvi, ki bodo proizvedli vozilo 5. ravni avtonomne vožnje, vendar mislim, da nam ni potrebno ravno skočiti na ta vlak.«

Toyota je incident s 26. avgusta nemudoma preiskala in uvedla številne spremembe, preden so vozila e-Palette nadaljevala z delom. Vsako avtonomno vozilo je dobilo dodatnega voznika, olimpijski in paraolimpijski komite pa je v Olimpijski vasi povečal število vodičev.

Tokrat pa Akio Tojoda ni prvič kritičen do uvedbe ene od sodobnih tehnologij. Pred časom je izrazil dvom glede rasti števila električnih vozil in opozoril, da bo Japonska v enem letu ostala brez električne energije, če bodo vsa vozila v državi električna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Najbolj tvegano bo obdobje mešanih voznikov...
15.9.2021 7:51:24
spartan
Čakam na predstavitev novega GT-Ra Nisem ravno za avtonomna in el. vozila.
15.9.2021 10:57:13
shark911
Eno je,da avtonomno vozilo vozi po avtocesti in odprtih cestah....ampak ne predstavlajm si pa zmede,ko bo recimo neko melo večje parkirišče zasedalo pol avtonomnih vozil,vmes bo pa polovico navadnih avtomobilov,parkirah po "človeških" pravilih...pa zanimivo bo,ko se boste dva avtonomna avtomobila "stepla" za zadnje prosto parkirno mesto To bodo še hude scene s temi avtonomci...
15.9.2021 13:29:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija